Skaldjursbakelse toppad med forellrom, sparris, citronketchup och örter
Lägg upp den fina skaldjursbakelsen på lämplig tallrik, klart!
Grillad laxfilé/kalvytterfilé med tryffeldoftande vinterprimörer serveras med dragoncrème, potatis- och jordärtskocksgratäng samt rödvinssås smaksatt med madeira
1. Förvärm ugnen till 170 grader
2. Lägg först in potatis- och jordärtskocksgratängen i ugnen, den bakas 25 minuter totalt
3. Lägg in laxen/kalven i ugnen efter 10 minuter och baka i 12-15 minuter eller till en kärntemperatur av 48-54 grader
4. Låt de tryffeldoftande vinterprimörerna värmas i ugnen de sista 5 minuterna
5. Koka upp madeirasåsen i lämplig kastrull
6. Placera dragoncrèmen i en cirkel mitt på tallriken, lägg sedan primörerna ovanpå och ringla den varma madeirasåsen runtom
7. Toppa med laxen
8. Servera potatis- och jordärtskocksgratängen vid sidan
Hjortronmousse med bakad nougatkaka, saltrostade marcona mandlar samt vispad vit chokladcrème och syltade hjortron
Färdig att servera
Guldkula
Premier Cru, torr Champange
Nr 73077 - 379 kr
Deutz
Brut Classic, torr Champange
Nr 7487 - 559 kr
Leth
Gruner Veltliner Familien Reserv, friskt och fruktigt
Nr 76570 - 129 kr
Soalheiro
Alvarinho, friskt och fruktigt
Nr 74935 - 145 kr
Angeline Vineyards
California Pinot Noir, mjukt och bärigt
Nr 2354 - 179 kr
Markowitsch
Classic Pinot Noir, mjukt och bärigt
Nr 6695 - 129 kr