Katja Palmdahl

Ljungskile, 26 januari 2019

Vi bjuder in till Laxbutikens nästa kockgästspel, nu med Katja Palmdahl. Till vardags botaniserar hon bland råvaror och grytor i sina två restauranger - Gardencafé AnyDay i Göteborgs botaniska trädgård och i pittoreska Lilla Spinneriet Café Restaurang i Lindome.

Katjas passion är att skapa det bästa med råvaror från närområdet och att alltid ta det bästa ur varje säsong. Hon har också producerat ett flertal kokböcker. Bland annat Skogens Guld, Smak för grönt och inte minst Nordens Bästa Mat som vann pris på Paris Cookbook Fair. Värt att nämna är också att hon lagade maten på Ostindiefararen till hela kungafamiljen med samt alla landshövdingar i samband med Prins Daniel och Kronprinsessan Victorias bröllop.


Tillsammans med Katja kommer vårt köksteam att skapa en meny präglad av Shared Dining. Det blir något visst att dela smakupplevelser och intryck och att få spännande rätter serverade på gemensamma fat. Sharing is caring!

MENY


Först lite tilltugg… laxsashimi, ingefära och chili samt en liten laxtartar

*
Tångbuljong, picklad svamp, grön pepparrotscrème och pilgrimsmussla

*
Havskräfta, apelsin och sötpotatis

*
Kummel, hasselnöt, äpple, brynt smör och jordärtskocka

*
Påverås Bergaguld, havtorn och morot

*
Liten ”bananasplit”, passionsfrukt, maräng och glass

Katja Palmdahl
1920x1080-Katja-Extra
1080x1080-Katja-Extra2
1080x1080-Katja-Extra3
1080x1080-Katja-Extra4
1080x1080-Katja-Extra5
1080x1080-Katja-Extra6
1080x1080-Katja-Extra7
Kreera web&design Logo