Skördetid i Halland är inte ett evenemang. Här samlas allt som händer i matväg i Halland och festligheterna pågår vecka efter vecka från augusti till oktober. Hit åker en när en vill njuta av allt som våra åkrar, hav och skogar skänker oss. Det är både för kropp och knopp. Det är också ett sätt att hylla våra odlare, mathantverkare som gör Halland till en sådan magisk plats.
Hos oss komponerade vi en rad skördetidsinspirerade helgrätter och toppade temaveckorna med en 7-rätters skördefestmeny av Magnus Harr, vår egen exekutive köksmästare, som lovprisade säsongens råvaror direkt från den halländska myllan. Till vardags ägnar han sig åt matutveckling för alla våra restauranger inom Lagnell Group och är dessutom privat kock till golfproffset Henrik Stenson när han spelar tävlingar runt om i världen.
7-RÄTTERS SKÖRDEFEST
SIGNERAD MAGNUS HARR
Nyskördat!
Aptitretare från hav och land
* * *
Smörkokt vitlök
med havskräfta från VG 95 Stjärnvik, hemgjord lättrökt gräddfil
samt tomat- och krondillsvinägrett
* * *
Pepparrotssnö från Fjärås
med laxsashimi, friterad svartkål, blommor från Heberg
och gin-tångic vierge
* * *
Saltrostade betor
med honungsgravad hjortytterfilé från Ulvered, gratinerad getost
från Skoga gårdsmejeri och lokala örter
* * *
Kantarellvariation
med bifångst från kräftfisket, havskräftsmörsås och rotsaker
* * *
Citrussorbet med äppelbubbel
En frisk smakbrytare!
* * *
Mandelpotatiskroketter från Backen
smaksatt med Kvibille cheddar. Serveras med dragonfylld Knäredskyckling,
nyponpuré och krämig schalottenlökssås
* * *
Grand dessert