Laxbutikens 3-rätters nyårsmeny

 

Skaldjurscheesecake
med tomat och krondillsvinägrette samt krispiga gulbetor och inlagda kantareller

Grillad lax
serveras med potatis och äppelbakelse, gröna bönor och créme på rostad jordärtskocka med fermenterad vitlök samt rödvinsås smaksatt med grönpeppar

Bakad mandelkaka
med karamelliserad chokladmousse, portvinskokta fikon och kaksmulor

Pris 420 kr

Instruktioner för tillagning

FÖRRÄTT

1. Placera skaldjurs cheesecaken på tallrikar.
2. Lägg de picklade kantarellerna och gulbetorna i fina högar runt omkring.
3. Ringla runt tomat och krondillsvinägretten.

VARMRÄTT

1. Förvärm ugnen till 170 grader, gärna innan förrätten.
2. Lägg in potatis-och äppelbakelsen i ugnen i 10 minuter.
3. Lägg in den grillade laxen och baka tillsammans ytterligare 10-15 minuter. (Potatiskakan går då 20-25 minuter i ugnen).
4. Fisken bör ha en kärntemperatur på ca 55 grader.
5. Lägg även in bönblandningen i ugnen i 3 minuter tillsammans med laxen och potatisbakelsen.
6. Värm jordärtskockspurén försiktigt i en kastrull, rör om i den med jämna mellanrum .
7. Koka upp grönpepparsåsen i en kastrull.
8. Lägg upp fint på tallriken och toppa med örtsalladen.

DESSERT

1. Värm mandelkakan i den 170 gradiga ugnen i 4 minuter.
2. Spritsa upp den karamelliserade chokladmoussen i tre fina toppar på tallriken.
3. Lägg på 3 bitar fikon på varje tallrik och ringla över lite spad från fikonen.
4. Toppa med de krossade kaksmulorna.

Laxbutikens 3-rätters nyårsmeny
Kreera web&design Logo