OM OSS

Laxbutiken består av både butik och restaurang som erbjuder Sveriges största laxsortiment. Vi finns utmed motorvägen E6 i Heberg, Halland och i Ljungskile, Bohuslän. Året runt serveras våra laxrätter i en avslappnad och skön restaurangmiljö. Vill du hellre ta med dig något delikat hem eller dit du är på väg - så finns mer än du kan tänka dig i vår butik. I Heberg finns också plats för de större sällskapen och ett flertal unika konferensrum, stora som små, designade av inredaren Jon Eliason.

Under den varmare delen av året har vi dessutom våra Glasscaféer öppna - med en toppingbuffé som överträffar det mesta.

Ursprunget till Laxbutiken kommer från fiskodlingar som Christer och Margareta Lagnell startade i slutet av 70-talet i Halland. Laxrom kläcktes och föddes upp till 3-4 kilos storlek vilket på den tiden ansågs som ovanligt. Med egna odlingar kunde man förutom att exportera lax till Europa också öppna en liten laxbutik i samhället Heberg med dagliga leveranser av färsk fisk. Efter en tid avvecklades fiskodlingen och all lax började istället importeras från Norge.

När motorvägen byggdes genom Halland 1996 så flyttade Laxbutiken ut till dess nuvarande plats precis intill motorvägen och södra infarten till Falkenberg. Här satsades mer på restaurangen och antalet sittplatser hade nu mångdubblats. Verksamheten växte med åren och år 2003 öppnades även en restaurang i bohuslänska Ljungskile med samma koncept.

Från en liten delikatessbutik och lunchrestaurang med 12 sittplatser i Hebergs samhälle har idag Laxbutiken vuxit till en välrenommerad företagsgrupp med verksamheter på flera ställen utmed västkusten, det senaste är Lilla Laxen i Kungsbacka som är en mer snabbmatsinriktad restaurang och för många välbekanta Buhres på Kivik med eget rökeri på vackra Österlen. Laxbutiken är fortfarande ett familjeföretag och sedan år 2000 står sönerna Jonas och Jerker Lagnell för driften av verksamheten.

VARMT VÄLKOMNA TILL OSS
// Familjen Lagnell med personal

Om bild
Om bild
Om bild
Kreera web&design Logo