I över 20 år var Hans Borén en betydande köksmästare på 28+ och en nyckelperson som bidrog till att etablera restaurangen på Göteborgs matkarta. Hans inflytande satte sin tydliga prägel på den kulinariska scenen i staden. Efter denna imponerande era har han fortsatt sin gastronomiska resa och arbetat utomlands på den prestigefyllda femstjärniga restaurangen EQ.
Den 10 maj 2014 gästade han oss i Ljungskile och bjöd på denna välkomponerade meny.
Meny
Halstrad pilgrimsmussla med krassesallad, vitt soyaskum och gelé på vild yuzo
Sotad burfångad havskräfta med ekskivling och salladslök, samt buljong smaksatt med katsoubushivinäger
Vitsparrisstekt hälleflundra med varm grönsparrismajonnäs och färsk wasabi
Kryddstekt ankbröst med grönärtspuré, sallad på ärtor samt sauce oriental
Ost från Xavier David, Tourane, AOP fermière med bakade betor samt frukt- och nötbröd
Variationer på rabarber: Terrine, mousse, skum, sorbet och sirop
Kaffegodis: Falskt ägg, hallonmarmelad, citronmacarons