Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som under många år var kökschef på den enstjärniga restaurangen Koka i Göteborg. Under hans ledning låg fokuset på modern västsvensk gastronomi och användningen av förstklassiga råvaror. 2014 blev restaurangen utsedd till Årets Krog. Sedan en tid tillbaka har Johan övertagit ansvaret för matlagningen på Poppels citybryggeri, där han fortsätter att vidareutveckla sin kulinariska konst. Han är även aktiv som föreläsare och kokboksförfattare. Den 25 april 2015 gjorde han ett minnesvärt gästspel hos oss i Ljungskile, där följande meny serverades.
Meny
Råräkor med morötter inlagda i flädervinäger och frysta pärlor på pepparrot
Vit sparris och lättrökt lax med emulsion på inlagda blåmusslor samt ängssyra
Eldad havskräfta med blomkål, cikoria och torkad gräslök
Ostronskivling med körsbärspotatis, brynt smör och rökt gräddfil
Lammbog med stuvade murklor, ostron och råriven broccoli samt ramslök
Brutna hasselnötstoppar, rabarber och krossad färskost samt torkade rödbetor
Kaffegodis