Den 26 januari 2019 var det Katja Palmdahls tur att gästspela hos oss i Ljungskile. Till vardags botaniserar hon bland råvaror och grytor i sina två restauranger - Gardencafé AnyDay i Göteborgs botaniska trädgård och i pittoreska Lilla Spinneriet Café Restaurang i Lindome. Katjas passion är att skapa det bästa med råvaror från närområdet och att alltid ta det bästa ur varje säsong. Hon har också producerat ett flertal kokböcker. Bland annat Skogens Guld, Smak för grönt och inte minst Nordens Bästa Mat som vann pris på Paris Cookbook Fair. Värt att nämna är också att hon lagade maten på Ostindiefararen till hela kungafamiljen samt alla landshövdingar i samband med Prins Daniel och Kronprinsessan Victorias bröllop.
Tillsammans med Katja skapade vårt köksteam en meny präglad av Shared Dining, där spännande rätter serverades på gemensamma fat. Det blev en kväll att minnas!
Meny
Först lite tilltugg… laxsashimi, ingefära och chili samt en liten laxtartar
Tångbuljong, picklad svamp, grön pepparrotscrème och pilgrimsmussla
Havskräfta, apelsin och sötpotatis
Kummel, hasselnöt, äpple, brynt smör och jordärtskocka
Påverås Bergaguld, havtorn och morot
Liten ”bananasplit”, passionsfrukt, maräng och glass