Den 30 oktober 2021 var det Ludvig Tjörnemos tur att gästa oss i Ljungskile. Ludvig har imponerande erfarenheter från flera av världens finaste restauranger och år 2020 tog han hem segern i finalen av Årets kock. Mellan åren 2014 och 2018 var han en aktiv deltagare i Svenska Junior Kocklandslaget och från början av 2019 har han varit medlem i Svenska Kocklandslaget. När han gästade vårt kök i Ljungskile bjöd han på en unik meny baserad på det bästa av hans erfarenheter från tidigare arbetsplatser, landslaget och prestationer i Årets Kock. Vilken kväll det blev!
Meny
Snacks
Tartelett med ostkräm, stenbitsrom och picklad lök
Picklad kålrabbi med ingefärsfärskost och mandel
Esperanto
Grillad oxtartar med emulsion på fermenterad vitlök, alger och rischips
Årets kock 2018
Märgrökt gös med picklad majrova och vattenkrassesabayonne, toppad med kaviar
Operakällaren
Ankbröst med bräserad endiv och ramslök, bakad äppelkräm, sås baserad på rostad färsk vitlök och blodapelsin
Årets kock 2020
Stekt kanin farci med grönpeppar och svart trumpetsvamp, kålterrin med buskkrasse och syrad kål, ragu på kantareller, Vreta gulärta och hasselnöt med skum på fermenterad svamp
Kocklandslaget
Vaniljglass med bakat äpple, kryddig äppelmust och varm mandelkaka