Efter många år i restaurangbranschen har Mats Nordström blivit en erfaren och mycket respekterad krögare med en imponerande meritlista från flertalet väletablerade restauranger. Under 10 år var han ägare och driftansvarig på Wasa Allé, där fokus låg på säsongens råvaror, närproducerade ingredienser och ekologiskt hållbara principer. Mats är kanske främst känd för sitt engagemang som ansvarig för catering och evenemang på flera av Göteborgs mest betydande arrangemang. Genom åren har han byggt upp och format ett imponerande team runt omkring sig. Den 25 oktober 2014 besökte Mats vårt team i Ljungskile och tillsammans skapade vi följande meny – vilken kväll!
Meny
Terrin på burfångade havskräftor med pepparrotssnö, laxrom samt picklade rotsaker
Råbiff på älg med karljohansvampsemulsion, friterad surdeg samt ost från sommarhagens gårdsmejeri
Variation på hummer, västkustens svarta guld
Sjötunga stekt på benet med ostron- och persiljeemulsion samt stekt svensk bläckfisk och rostad jordärtskocka, hummervinägrett
Hjortsadel med höstsvamp serveras med potatispuré smaksatt med lagrad ”Julius”-ost samt ugnsbakad rotselleri och zinfandelsky smaksatt med björnbär
Vaniljkolatårta med inkokt höstpäron och hallonskum
Kaffegodis